Els jocs de la fam

Cada any, a les portes de Nadal, Catalunya embogeix en una paradoxal catarsi col.lectiva de consumisme i altruïsme desmesurats. 

És  el gran ramat, que secretament, o en veu alta, està convençut que els catalans portem la seva idea de solidaritat als  gens. 

Aquest moviment altruïsta pseudocatòlic és una de les noves tradicions més significatives i iròniques del llegat Pujol. Incorporada en l’imagnari social com un element definitori de la idiosincràcia catalana, és un “èxit” inqüestionable de la maquinària convergent, que ha parit una Catalunya submisa, un feudo propi integrat per persones que voluntàriament o involuntàriament han renunciat a la llibertat de pensament.  

L’eslògan “és català qui viu i treballa a Catalunya” va vendre una idea de país i va fer vendre moltes ànimes i molts carnets del club Super 3.  Laies, Rogers, Brunes, Sergis i Bertes, López, Bosh Pérez, Grau i Gómez. Catalans de la ceba i xarnegos redimits i integrats. Són els catalans de l’oficialiat, del segle XXI. I reivindiquen la seva catalanitat de l’única manera i amb l’únic perfil que l’establishment autoritza i reconeix. Un perfil que inclou una de les cares més amables, i hipòcrites, del pensament cristià. 

Postveritats o no a banda, al segle XXI “és català qui mira TV3, qui any rera any surt al carrer per la Diada embolicat en una senyera, qui acollia saharauis, qui té apadrinat un infant de la Fundació Vicente Ferrer, defensa l’acollida de refugiats siris, recull tones de mantes per enviar als campaments turcs i grecs. Mentre, tristament i irònica, s’indigna amb el Top Manta i amb els moros de merda”. 

És català qui cada any per aquestes dates participa religiosament de La Marató i del Gran Recapte. Gran per a les empreses alimentàries, que al desembre fan l’agost, gran per a l’ego de la catalanitat, i gran com aquest espectacle i orgia de caritat en què el  Govern pot escudar la seva responsabilitat envers la pobresa. I gran com aquest pou en què estem atrapats, immersos i adoctrinats en la perversitat “d’Els jocs de la fam”.

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s